14 nov. 2012

Mimmis Amerikanska blåbärsmuffins!

Förut bjöd jag ju alltid på något smarrigt som jag oftast själv hade bakat på torsdagar här på by leia d.
Det var ett tag sedan och det är inte torsdag, men nu är det dags igen. Inspirationen kom tillbaka så det blev en bakmorgon i morse. I frysen hittade jag massor av härliga blåbär som jag plockade i somras, så det fick bli klassiska blåbärsmuffins.

Varmt välkomna till by leia d. på en fika!

Mimmis amerikanska blåbärsmuffins

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Topping

75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker

Tärna smöret i en bunke, blanda i de övriga ingredienserna och nyp ihop. Låt stå.

Muffinssmet

2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
rivet skal av en apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
blåbär

Vispa ägg, socker och vanlijsocker i några minuter (ha inte för bråttom, det ska bli ordentligt fluffigt). Smält smöret tillsätt  mjölken och apelsinskalet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör ner i smeten.
Varva smet med blåbär. Strö över rikligt med smuldegstoppingen och dekorera med några blåbär.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Enjoy!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar