Förut bjöd jag ju alltid på något smarrigt som jag oftast själv hade bakat på torsdagar här på by leia d.
Det var ett tag sedan och det är inte torsdag, men nu är det dags igen. Inspirationen kom tillbaka så det blev en bakmorgon i morse. I frysen hittade jag massor av härliga blåbär som jag plockade i somras, så det fick bli klassiska blåbärsmuffins.
Varmt välkomna till by leia d. på en fika!
Mimmis amerikanska blåbärsmuffins
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Topping
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Tärna smöret i en bunke, blanda i de övriga ingredienserna och nyp ihop. Låt stå.
Muffinssmet
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
rivet skal av en apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
blåbär
Vispa ägg, socker och vanlijsocker i några minuter (ha inte för bråttom, det ska bli ordentligt fluffigt). Smält smöret tillsätt mjölken och apelsinskalet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör ner i smeten.
Varva smet med blåbär. Strö över rikligt med smuldegstoppingen och dekorera med några blåbär.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Enjoy!!!
14 nov. 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar