30 sep. 2010

Smarrga havreflarn

Den här veckan har jag gjort knapriga havreflarn med lite sting. Jag brukar göra dessa och servera dem till glass som efterrätt men de går lika bra att äta dem alena. Det bästa med havreflarn är att det är otroligt enkelt och går super fort.

75 g smör
1 dl socker
1 dl mjöl
1 1/2 msk mjölk
1 1/2 msk ljus sirap
1 tsk malen ingefära (går att utesluta eller byta ut mot kanet, kardemumma eller lite chilli)
1/4 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull. Rör ner alla ingredienser, klicka ut klickar på en plåt med smörplåtspapper ( håll avståndet de flyter ut). Grädda i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
Forma eventuellt till en båge (jag brukar lägga smörpapper på stolsryggskanten och forma kakorna på den). Låt svalna.

Vill du göra dem lite extra smarriga kan du doppa halva kakan i smält choklad.

Det är försvinnande gott, jag lovar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar